NAŠ STEFAN MARKULJEVIĆ U STRUČNOM ŠTABU ODBOJKAŠKE REPREZENTACIJE SRBIJE

Veoma smo ponosni i počastvovani pozivom našem treneru Stefanu Markuljeviću da se priključi stručnom štabu odbojkaške reprezentacije Srbije. Naime, naš Stefan je od strane živih legendi sporta, najomiljenijeg profesora svih vremena beogradskog DIF-a, Dr.Vladimira Koprivice i  Mg. Zorana Gajića, čuvenog odbojkaškog trenera, a sada predsednika odbojkaškog saveza Srbije, prepoznat kao mlad i veoma perspektivan stručnjak u čiji napredak i sticanje novih znanja se isplati ulagati. U tom projektu odbojkaškog saveza, pored Stefana nalaze se još tri perspektivna stručnjaka za fizičku pripremu koji će sa našim odbojkašima raditi po instrukcija Profesora Koprivice i upijati sva moguća znanja od iskusnog stručnjaka.  Od njih se očekuje da u sledećim godinama sve te “ poklone“ vrate radeći u našoj reprezentaciji ali pre svega prenoseći svoja znanja i iskustvo na nove generacije trenera. Ovaj potez odbojkaškog saveza je za svaku  svaku pohvalu, a ne možemo skrivati ljubomoru što slične poteze ne vuče i naš, košarkaški savez, i što dozvoljavaju da nam drugi sportovi uzimaju stručnjake čiji je matični sport košarka.

Stefan je završio fakultet za sport i fizičku kulturu a počo je da radi kao košarkaški trener u našem klubu. Najpre kao pomoćnik Zoranu Đurkoviću a vrlo brzo i ako samostalan trener naše pionirske pa kadetske selekcije. Sa izgradnjom hale ukazala se potreba za odgovornom i stručnom osobom koja bi vodila fitnes programe i teretanu u našoj hali i nijednog momenta nije bilo dileme ko će to da bude. Izbor Stefana Markuljevića bio je jednoglasan. Pored uspešnog vođenja teretane i koordinacije svih fitnes programa  sa pozicijie direktora Fitnes kluba  Žarkovo, Stefan je sve vreme bio i u košarci kao trener zadužen za fizičku pripremu naših igrača.

Zahvaljujući Dr. Vladanu Radonjiću ( još jedan veliki stručnjak čija je baza bila košarka ali su odbojkaši prepoznali u njemu ono što nismo mi košarkaši ), koji je letos bio naš gost sa fenomenalnom ženskom odbojkaškom ekipom Volero Zurich, Stefan je imao priliku da 3 meseca radi sa jednim od najboljih kondicionih trenera i sa najkvalitetnijim svetskim odbojkašicama. Sigurni smo da će mu znanje nesebično preneto od Dr. Vladana Radonjića itekako koristiti u budućem radu, kao i da mu je to bila odlična preporuka da bi ušao u izbor naših perspektivnih stručnjaka za fizičku pripremu.

U samo nekoliko meseci, vezano za Stefana imali smo samo lepe vesti: jesenas svadba sa Marijom pa informacija da na proleće očekuju prinovu a sada lepe vesti vezane i za njegov stručni napredak i karijeru. Mi samo možemo da mu poželimo da nastavi u ovakvom ritmu a od strane našeg kluba i Hale sportova Žarkovo uvek može da računa na podršku.

Veliku zahvalnost dugujemo i našim prijateljima Vladi Koprivici,  Zoranu Gajiću  i Vladanu Radonjiću a sigurni smo da ih naš Stefan nijednog trenutka neće dovesti ni u sumnju da li su napravili pravi izbor.