Sportska hala.

Hala sportova Žarkovo je jedna od najsavremenije opremljenih sportskih hala u Beogradu, koja sportistima i rekreativcima pruža najkvalitetniji nivo usluga kako u pogledu komfora, tako i u pogledu raznovrsnih sportskih i rekreativnih aktivnosti.

Hala sportova Žarkovo je organizovana u smislu priprema sportista i obavljanja sportskih aktivnosti kao i rekreacije, a čine je: multifunkcionalna hala koju cine dva košarkaška terena sa parketom renomiranog danskog proizvodjča “ JUNCKERS“, sala sa multifunkcionalnom podlogom  GERFLOR, teretana i sala za fitnes. Takođe, sastavni deo hale čine i 17 moderno opremljenih i maksimalno funkcionalnih svlačionica sa tuševima i podnim grejanjem.

Multifunkcionalna hala se sastoji od dva bočna košarkaška terena, odnosno jednim centralnim. Svi tereni su po FIBA propisima, dimenzija 28 x 15m i omogućavaju sportska nadmetanja po najvišim standardima. Sa parketom renomiranog danskog proizvodjača “ JUNCKERS „. Pored košarke u hali se mogu održavati i svi ostali dvoranski sportovi.

Sala sa multifunkcionalnom podlogom ciji je zavrsni sloj mekani sportski pod najpoznatijeg svetskog proizvodjača ovakve vrste podova – GERFLOR. Pored futsala,dimenzije terena su 36 x 19,5m u sali mozete igrati sve sportske igre : košarka,rukomet, odbojka, tenis…

Grejanje u hali je regulisano preko kvarcnih grejača na gas (kao Milenijum u Vršcu), a hala ima i sistem provetravanja, koji celu količinu vazduha iz sale promeni za 10 minuta. Kapacitet hale je oko 800 gledalaca od čega je 350 sedećih mesta.